Reske jabuke u slasnom rižotu

Bijelo vino možete zamijeniti crnim, a prije posluživanja rižot prelijte s malo soka od limete ili limuna te maslinovim uljem pa dodajte nekoliko listića metvice.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 237

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 čaša vino bijelo
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 80 g maslac, slani
  • 80 g parmezan
  • sol
  • povrtni temeljac

Priprema

  1. Pirjajte rižu u tavi na maslacu i maslinovu ulju s lukom pa zatim podlijte vinom.
  2. Kad se vino reducira, dodajte jabuke rezane na kockice, promiješajte i podlijevajte povrtnim temeljcem.
  3. Nakon što je riža kuhana “al dente”, posolite pa na kraju dodajte maslac i parmezan, promiješajte te ostavite nekoliko minuta da odstoji poklopljeno.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr