gastro postao
Bijelo vino možete zamijeniti crnim, a prije posluživanja rižot prelijte s malo soka od limete ili limuna te maslinovim uljem pa dodajte nekoliko listića metvice.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 237
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 čaša vino bijelo
- 2 kom jabuka (cijela)
- 80 g maslac, slani
- 80 g parmezan
- sol
- povrtni temeljac
Priprema
- Pirjajte rižu u tavi na maslacu i maslinovu ulju s lukom pa zatim podlijte vinom.
- Kad se vino reducira, dodajte jabuke rezane na kockice, promiješajte i podlijevajte povrtnim temeljcem.
- Nakon što je riža kuhana “al dente”, posolite pa na kraju dodajte maslac i parmezan, promiješajte te ostavite nekoliko minuta da odstoji poklopljeno.
Izvor Skuhatćute