Riblje kofte

Kofta ili ćufta tradicionalno je jelo bliskoga istoka, no ovaj vam put umjesto s mljevenog mesa donosimo recept s plavom ribom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 698

Potrebno vam je

  • 1000 g srdela
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 4 kom luk ,crveni
  • 0.25 vezica peršin, list
  • 0.25 vezica kopar
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 2 žlica pinjoli
  • 2 žlica grožđice
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Očistimo ribu od iznutrica i kostiju te dobro operemo. Možete koristiti bilo koju plavu ribu. Narežemo na velike komade i stavimo u lonac. Ulijemo vodu da pokrije ribu. Dodamo malo peršina i kopra, malo limuna i papra te pustimo da zavrije na slaboj vatri. Pokupimo pjenu.
  2. Nakon 20-25 minuta izvadimo ribu i ostavimo da se ohladi. Potom odvojimo bijelo meso od glave i repa te stavimo u posebnu zdjelu za miksanje.
  3. Zagrijemo maslinovo ulje pa kratko popržimo pinjole s nasjeckanim lukom i peršinom. Ohladimo.
  4. Naribamo skuhani krumpir i navlažimo kruh. Dodamo kruh, jaja i ribu krumpirima. Potom dodamo šećer, sol, začine i grožđice. Dodamo tri žlice brašna te dobro izmiješamo da nastane kompaktna masa.
  5. Od napravljene mase oblikujemo kuglice. Svaku uvaljamo u brašno te ispržimo na vrućem ulju. Može se poslužiti i toplo i hladno.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Posjeti Gastro.hr