Rižot od cikle

Thinkstock
Pripremite rižot na malo drugačiji način i u malo drugačijoj boji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1824

Potrebno vam je

  • 500 g cikla
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g riža, dugog zrna
  • 150 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 700 ml povrtni temeljac
  • 1 prstohvat parmezan
  • 1 prstohvat kopar

Priprema

  1. Ciklu ogulite, narežite na ploške, prelijte žlicom ulja i pecite 60 minuta na 180°C. Na ulju i maslacu propirjajte luk i češnjak, ubacite rižu pa kuhajte podlijevajući vrućim temeljcom i vinom.
  2. Ciklu zgnječite u pire i umiješajte u rižu dodajući parmezan. Pospite koprom.
Posjeti Gastro.hr