Rižot s radičem i gorgonzolom

Volite li boje na tanjuru, ovo je recept za vas.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 99

Potrebno vam je

  • 6 šalica povrtni temeljac
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2.50 žlica maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2.50 šalica riža, dugog zrna
  • 0.75 šalica wine makers of croatia bijelo vino
  • 1 prstohvat sol
  • 1 kom radič, crveni
  • 100 g gorgonzola
  • 0.50 mala žlica papar
  • 0.25 šalica peršin, list

Priprema

  1. Ugrijte temeljac i pustite da zavrije. Zagrijte dvije žlice ulja s dvije žlice maslaca u tavi na umjerenoj vatri. Dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne postane proziran, oko deset minuta. Uspite rižu i pržite nekoliko minuta.
  2. Ulijte vino i malo soli pa miješajte dok riža ne upije vino. Ulijte pola šalice vrućeg temeljca i kuhajte miješajući dok riža ne upije tekućinu. Nastavite dodavati po pola šalice temeljca dok ne potrošite.
  3. Kuhajte oko 20 minuta. Narežite radič. Ugrijte žlicu ulja u tavi i dodajte radič pa ga malo posolite. Pržite nekoliko minuta. Maknite rižu s vatre pa umiješajte gorgonzolu, radič, papar, peršin i ostatak maslaca. Posolite i ostavite poklopljeno pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr