Rižoto od cikle

Zahvaljujući cikli riža će biti, ne samo zdravija i posebnog okusa, već će i lijepo izgledati na tanjuru
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1062

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica majčina dušica
  • 1 žlica limunova korica
  • 350 g riža, polirana (ili brašno )
  • 900 g povrtni temeljac
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 225 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
  • 2 žlica peršin, list
  • 75 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte 3 žlice ulja u velikoj tavi. Dodajte, luk, češnjak, svježu majčinu dušicu i limunovu koricu. Pirjajte 5 minuta uz neprestano miješanje dok luk ne omekša. Potom dodajte rižu i miješajte neprestano.
  2. Podlijevajte s temeljcem od povrća i polako miješajte. Dolijevajte temeljac po potrebi dok se riža ne skuha, približno 20 minuta.
  3. U skuhanu rižu, dodajte nasjeckanu ciklu, peršin, vrhnje, pola ribanog parmezana te sol i papar po želji.
  4. Kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne prožmu.

Zahvaljujući cikli riža će biti, ne samo zdravija i posebnog okusa, već će i lijepo izgledati na tanjuru

Posjeti Gastro.hr