gastro postao
Zahvaljujući cikli riža će biti, ne samo zdravija i posebnog okusa, već će i lijepo izgledati na tanjuru
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1062
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica majčina dušica
- 1 žlica limunova korica
- 350 g riža, polirana (ili brašno )
- 900 g povrtni temeljac
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 225 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
- 2 žlica peršin, list
- 75 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte 3 žlice ulja u velikoj tavi. Dodajte, luk, češnjak, svježu majčinu dušicu i limunovu koricu. Pirjajte 5 minuta uz neprestano miješanje dok luk ne omekša. Potom dodajte rižu i miješajte neprestano.
- Podlijevajte s temeljcem od povrća i polako miješajte. Dolijevajte temeljac po potrebi dok se riža ne skuha, približno 20 minuta.
- U skuhanu rižu, dodajte nasjeckanu ciklu, peršin, vrhnje, pola ribanog parmezana te sol i papar po želji.
- Kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne prožmu.
Zahvaljujući cikli riža će biti, ne samo zdravija i posebnog okusa, već će i lijepo izgledati na tanjuru