Rižoto s vrganjima

Thinkstock
Savršena kombinacija gljiva i riže stopljena u ukusnom rižotu uz dodatak naribanog sira i timijana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 468

Potrebno vam je

  • 4 kom vrganj
  • 1.50 šalica riža,arborio
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 žlica parmezan
  • 0.50 žlica maslac, slani
  • 1.50 šalica pileći temeljac
  • sol
  • papar
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Vrganje očistite od zemlje pa ih narežite na tanje ploške. Luk narežite na kockice.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte rižu i pržite dok ne postane staklasta. Podlijte temeljcem da prekrije rižu, začinite sa soli i paprom. Povremeno promiješajte i podlijevajte rižoto.
  3. Kada je riža skoro gotova dodajte vrganje te pirjajte još 5 minuta. Skinite sa vatre pa umiješajte maslac.

Savršena kombinacija gljiva i riže stopljena u ukusnom rižotu uz dodatak naribanog sira i timijana

Posjeti Gastro.hr