Rolada s gorgonzolom i začinskim biljem

Pilećoj roladi poseban okus dat će gorgonzola
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 378

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 200 g gorgonzola
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica pinjoli
  • 1 šaka peršin, list
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • sol
  • papar
  • svježi timijan
  • ružmarin
  • list bosiljka

Priprema

  1. Pinjole kratko popržite na tavici bez masnoće. Zatim ih stavite u električnu sjeckalicu s peršinom, češnjakom, timijanom, ružmarinom i bosiljkom. Dodajte sol i papar te sve dobro izmiksajte.
  2. Pileće filee bez kože i kosti lagano istucite. Premažite ih s jedne strane smjesom od pinjola i začina te pospite sirom. Zarolajte ih tako da nadjev ostane unutra. Rolade zamotajte u foliju i dobro zatvorite. Posložite ih na lim za pečenje.
  3. U zagrijanoj pećnici na 200°C pecite ih 25-30 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice, ostavite ih pet minuta u foliji, zatim je skinite i narežite roladu na ploške.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr