gastro postao
Pilećoj roladi poseban okus dat će gorgonzola
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 378
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 200 g gorgonzola
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica pinjoli
- 1 šaka peršin, list
- 1 žlica mješavina suhih začina
- sol
- papar
- svježi timijan
- ružmarin
- list bosiljka
Priprema
- Pinjole kratko popržite na tavici bez masnoće. Zatim ih stavite u električnu sjeckalicu s peršinom, češnjakom, timijanom, ružmarinom i bosiljkom. Dodajte sol i papar te sve dobro izmiksajte.
- Pileće filee bez kože i kosti lagano istucite. Premažite ih s jedne strane smjesom od pinjola i začina te pospite sirom. Zarolajte ih tako da nadjev ostane unutra. Rolade zamotajte u foliju i dobro zatvorite. Posložite ih na lim za pečenje.
- U zagrijanoj pećnici na 200°C pecite ih 25-30 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice, ostavite ih pet minuta u foliji, zatim je skinite i narežite roladu na ploške.
Izvor Skuhatćute