gastro postao
                                            
                                        
                                    Pilećoj roladi poseban okus dat će gorgonzola
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 378
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
 - 200 g gorgonzola
 - 1 režanj češnjak
 - 2 žlica pinjoli
 - 1 šaka peršin, list
 - 1 žlica mješavina suhih začina
 - sol
 - papar
 - svježi timijan
 - ružmarin
 - list bosiljka
 
Priprema
- Pinjole kratko popržite na tavici bez masnoće. Zatim ih stavite u električnu sjeckalicu s peršinom, češnjakom, timijanom, ružmarinom i bosiljkom. Dodajte sol i papar te sve dobro izmiksajte.
 - Pileće filee bez kože i kosti lagano istucite. Premažite ih s jedne strane smjesom od pinjola i začina te pospite sirom. Zarolajte ih tako da nadjev ostane unutra. Rolade zamotajte u foliju i dobro zatvorite. Posložite ih na lim za pečenje.
 - U zagrijanoj pećnici na 200°C pecite ih 25-30 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice, ostavite ih pet minuta u foliji, zatim je skinite i narežite roladu na ploške.
 
Izvor Skuhatćute