Rolice od pilećih prsa i pancete s mrkvom sotiranom na maslacu

Nikolina Orlić iz Vrbovca je magazinu Skuhatćute poslala svoj recept za ukusne i jednostavne rolice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1514

Potrebno vam je

  • ulje maslinovo
  • 100 g panceta
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • sol
  • papar
  • 250 g maslac, neslani
  • 300 g mrkva, crvena

Priprema

  1. Na komad nauljene aluminijske folije poslažite kriške pancete očišćene od hrskavice i kožice. Na pancetu stavite rašireni pileći file koji začinite solju i paprom. Sve zarolajte i zatvorite u foliju da dobijete oblik bombona. Takve “bombone” s okusom piletine i pancete potopite u kipuću vodu. Nakon desetak minuta izvadite iz vode, malo ohladite i odmotajte.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite rolice piletine i pancete. Kad panceta dobije lijepu koru, meso je gotovo. Uistu tavu ubacite i malo maslaca. Kad se otopi, ubacite mrkvu rezanu na trake te je začinite solju i paprom. Promiješajte koji put da ne zagori. Nakon dvije, tri minute mrkva je gotova.

Nikolina Orlić iz Vrbovca je magazinu Skuhatćute poslala svoj recept za ukusne i jednostavne rolice

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr