gastro postao
Nikolina Orlić iz Vrbovca je magazinu Skuhatćute poslala svoj recept za ukusne i jednostavne rolice
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1514
Potrebno vam je
- ulje maslinovo
- 100 g panceta
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- sol
- papar
- 250 g maslac, neslani
- 300 g mrkva, crvena
Priprema
- Na komad nauljene aluminijske folije poslažite kriške pancete očišćene od hrskavice i kožice. Na pancetu stavite rašireni pileći file koji začinite solju i paprom. Sve zarolajte i zatvorite u foliju da dobijete oblik bombona. Takve “bombone” s okusom piletine i pancete potopite u kipuću vodu. Nakon desetak minuta izvadite iz vode, malo ohladite i odmotajte.
- Na zagrijano maslinovo ulje stavite rolice piletine i pancete. Kad panceta dobije lijepu koru, meso je gotovo. Uistu tavu ubacite i malo maslaca. Kad se otopi, ubacite mrkvu rezanu na trake te je začinite solju i paprom. Promiješajte koji put da ne zagori. Nakon dvije, tri minute mrkva je gotova.
Nikolina Orlić iz Vrbovca je magazinu Skuhatćute poslala svoj recept za ukusne i jednostavne rolice
Izvor Skuhatćute