Salata s lećom i pancetom

Ukusna i hranjiva salata kao glavno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 475

Potrebno vam je

  • 400 g leća, suha
  • 2 list lovorov list
  • 100 g panceta
  • 500 g kupus glavati, crveni
  • 50 g vinski ocat, bijeli
  • 2 žlica senf
  • 1 mala žlica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 režanj češnjak

Priprema

  1. U lonac za juhu stavite leću i lovorove listove te prekrijte vodom. Nakon što voda zavrije, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Ocijedite i uklonite lovorove listove.
  2. U većoj tavi zagrijte ulje te 2-3 minute pržite pancetu. Maknite pancetu iz tave. U tavi zatim 5 minuta pržite kupus.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte leću i kupus. Pomiješajte preostale sastojke te prelijte preko leće i kupusa. Dobro promiješajte.
  4. Kod posluživanja posipajte nasjeckanom pancetom.
Posjeti Gastro.hr