gastro postao
Ukusna i hranjiva salata kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 475
Potrebno vam je
- 400 g leća, suha
- 2 list lovorov list
- 100 g panceta
- 500 g kupus glavati, crveni
- 50 g vinski ocat, bijeli
- 2 žlica senf
- 1 mala žlica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 režanj češnjak
Priprema
- U lonac za juhu stavite leću i lovorove listove te prekrijte vodom. Nakon što voda zavrije, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Ocijedite i uklonite lovorove listove.
- U većoj tavi zagrijte ulje te 2-3 minute pržite pancetu. Maknite pancetu iz tave. U tavi zatim 5 minuta pržite kupus.
- U većoj zdjeli pomiješajte leću i kupus. Pomiješajte preostale sastojke te prelijte preko leće i kupusa. Dobro promiješajte.
- Kod posluživanja posipajte nasjeckanom pancetom.