Salata slavonskih ravni

Izdašna slavonska salata bogata je raznim povrćem, ali i šunkom, slaninom, sirom i jajima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 760

Potrebno vam je

  • 290 g rajčica, crvena
  • 200 g crvena paprika
  • 120 g kupus glavati, bijeli
  • 200 g salata,kristal
  • 120 g kukuruz u slanoj vodi
  • 200 g kravlji sir mladi dimljeni
  • 100 g jabuka (cijela)
  • 50 g orah, suhi
  • 4 kom jaje kokošje
  • 120 g slanina suha, masna
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 0.50 dl jabučni ocat
  • senf
  • majoneza
  • luk ,crveni
  • luk ,bijeli
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Slaninu popržiti i ohladiti, a jaja skuhati.
  2. Povrće oprati i narezati te sve zajedno pomiješati i začiniti po želji.
  3. Sir i jabuke narezati na kockice.
  4. Poslužiti na hladnomm tanjuru, ukrasiti orasima i kuhanim jajima te preliti preljevom (za preljev pomiješati majonezu, senf, jabučni ocat, sol, papar i ulje)

Izvor Gostimir Dragić/Restoran Gastro globus

Posjeti Gastro.hr