gastro postao
Izdašna slavonska salata bogata je raznim povrćem, ali i šunkom, slaninom, sirom i jajima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 760
Potrebno vam je
- 290 g rajčica, crvena
- 200 g crvena paprika
- 120 g kupus glavati, bijeli
- 200 g salata,kristal
- 120 g kukuruz u slanoj vodi
- 200 g kravlji sir mladi dimljeni
- 100 g jabuka (cijela)
- 50 g orah, suhi
- 4 kom jaje kokošje
- 120 g slanina suha, masna
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 0.50 dl jabučni ocat
- senf
- majoneza
- luk ,crveni
- luk ,bijeli
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Slaninu popržiti i ohladiti, a jaja skuhati.
- Povrće oprati i narezati te sve zajedno pomiješati i začiniti po želji.
- Sir i jabuke narezati na kockice.
- Poslužiti na hladnomm tanjuru, ukrasiti orasima i kuhanim jajima te preliti preljevom (za preljev pomiješati majonezu, senf, jabučni ocat, sol, papar i ulje)