Samoborska juha od gljiva

Domagoj Jakopović Ribafish
U samoborskoj juhi od gljiva našli su se vrganji, bukovače i šampinjoni. Divan način da se fino zagrijete, zar ne!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 474

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g vrganj
  • 100 g bukovače
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 dl pileći temeljac
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • majčina dušica

Priprema

  1. Na tavi prepržite slaninu narezanu na stine komadiće.
  2. Na ulju dinstajte luk, a pred kraj dodajte sitno narezan češnjak.
  3. Dodajte vrganje, bukovače i šampinjone, malo ih prodinstajte pa ih zalijte pilećim temeljcem.
  4. Dodajte redom začine. Sve dobro promiješajte i kuhajte 15-ak minuta
  5. Dodajte vrhnje za kuhanje, kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta i pri posluživanju juhu posipajte preprženom slaninom.

Izvor Autor: Branko Ognjenović; Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Posjeti Gastro.hr