Sasvim drugačiji krumpir s pancetom i lukom

Stockfood
Krumpir kombinirajte s pancetom i pirjanim lukom, dodajte preljev od vrhnja i češnjaka i navalite na divan i raskošan ručak!
Vidi originalni članak

Krumpira nikad dosta! Vodeći se tom mišlju, smislili smo odličan prilog ili brzinski ručak koji će vas osvojiti već kada bacite pogled na potrebne namirnice. Krumpir, panceta, maslac, vrhnje i češnjak, pa još malo luka i peršina. Spoj najboljih sastojaka dat će vam povod za ukusno mljackanje dok uživate u ovom raskošnom jelu. Ono može biti prilog mesnim jelima, ali i idealno i jednostavno glavno jelo uz zdjelu osvježavajuće sezonske salate.

Potrebno vam je:

  • 1 kg krumpira
  • 3 žlice maslaca
  • 100 g pancete
  • 1 luk
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica senfa
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, u posoljenoj vodi.
  2. Kada omekša, maknite ga s vatre.
  3. Nasjeckajte luk i pancetu.
  4. Na tavi otopite žlicu maslaca, ubacite na kolutiće nasjeckani luk i pancetu pa pirjajte.
  5. Pustite da luk poprimi smeđu boju, a panceta postane hrskava.
  6. Krumpir ogulite dok je još vruć, nasjeckajte ga na ploške i dodajte mu preostali maslac.
  7. Začinite soli i paprom, a zatim i luk i pancetu.
  8. Pomiješajte.
  9. U posebnoj posudici pomiješajte dvije žlice vrhnja, senf i protisnuti češnjak.
  10. Ubacite svježe sjeckani peršin i malo maslinovog ulja.
  11. Krumpir, pancetu i luk poslužite na većem tanjuru ili posudi, a zatim pokapajte aromatiziranim vrhnjem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr