Sasvim novi okus dobro poznate carbonare

Thinkstock
Iznenadite svoje nepce dodatkom cheddara u carbonaru.
Vidi originalni članak

Ova kremasta tjestenina koja se nekoć smatrala jelom za siromašne, zapravo je prava delicija.

Carbonara, ili pasta carbonara, tjestenina je koja se priprema sa slaninom nasjeckanom na kockice, malo parmezana i razmućenim jajima, neki stavljaju samo žumanjke dok smo se mi odlučili dodatno uljepšati sve cheddarom.

Iako se čini jednostavnom, i kao da se nećemo previše najesti od nje, carbonara  je vrlo zasitna - što zbog slanine, što zbog tjestenine.

Poslužite ju toplu i uživajte u potpunosti u njenom okusu. Ovdje vam čak salata nije ni potrebna.

Sastojci:

  • sol
  • 400 g špageta
  • 200 g slanine, narezane na kockice
  • 2 jaja, sobne temperature
  • 2 žumanjka, sobne temperature
  • 1 1/2 šalica naribanog cheddara
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • papar
  • malo sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Skuhati tjesteninu al dente i ocijediti ju te ostaviti 1 šalicu vode od kuhanja
  2. U tavi popržiti slaninu da postane hrskava
  3. Pomiješati jaja, žumanjke, sol, cheddar i parmezan
  4. U tavu gdje se pržila slanina uliti 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine pa dodati tjesteninu, slaninu i razmućena jaja te peršin i sve dobro promiješati
  5. Poslužiti odmah 

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr