Savršeni biscotti s narančom i sezamom

Rachel Claire/Pexels Biscotti s narančom i sezamom
Danima uživaj u hrskavim biscottima s narančom i tostiranim sezamom!
Vidi originalni članak

Blagdani su prošli, ali to ne znači da se u potpunosti moraš odmaknuti od slatkog. Iskoristi vikend za pripremu savršenih biscotta s narančom i sezamom, koji su odličan par sa šalicom toplog čaja. S obzirom na niske temperature, mislimo da će ti odlično sjesti!

 

Pregacha predstavlja Keksi sa sezamom pravo su iznenađenje

 

Priprema nije zahtjevna, ali imaj na umu da se trebaju nešto dulje peći na niskoj temperaturi. Budući da ne sadrže jaja i maslac, biscotti mogu poprilično dugo stajati na sobnoj temperaturi, dobro zatvoreni u kutiju s poklopcem. Prikladni su i za zamrzavanje!

Biscotti s narančom i sezamom

Sastojci:

  • 40 g tostiranog sezama
  • 80 ml soka od naranče
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica limunove korice
  • 70 g šećera
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1 3/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 60 ml mlake vode
  • 450 g glatkog brašna

Sezam najlakše možeš tostirati u pećnici. Rasporedi ga po limu obloženom papirom za pečenje i ubaci u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Bit će spreman nakon otprilike 10 minuta, kad poprimi smećkastu boju i otpusti miris.

 

Postupak:

  1. Pomiješaj maslinovo ulje, cimet, sok limuna i naranče, naribanu koricu, vodu i tostirani sezam. Miksaj nekoliko minuta, dok se smjesa ne sjedini. 
  2. U drugoj posudi pomiješaj brašno sa šećerom, sodom i praškom za pecivo. Polako dodaj preostale sastojke i promiješaj drvenom žlicom. Prebaci na pobrašnjenu podlogu i mijesi 10-ak minuta, dok tijesto ne postane glatko. 
  3. Podijeli tijesto na 2 dijela i zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Svaki komad tijesta mijesi dok ga ne uspiješ oblikovati u štrucu duljine 30 cm i visine 1,5 cm. 
  5. Oštrim nožem zareži štrucu na komade veličine 2 cm, ali nemoj nožem povući do kraja i razdvojiti biscotte. Dakle, od svake štruce ćeš dobiti otprilike 15 biscotta.
  6. Premjesti štruce na lim i peci ih 15-ak minuta na donjoj rešetci u pećnici. 
  7. Izvadi biscotte iz pećnice, nareži ih do kraja pa pričekaj da se u potpunosti ohlade.
  8. Pećnicu ovog puta zagrij na 100 stupnjeva. Biscotte rasporedi po limu obloženom papirom za pečenje i peci ih otprilike sat vremena, dok se ne posuše. 

ISPROBAJ SLASTICE S NARANČOM:

 

istinski užitak Brzinski kuglof od naranče i maslinovog ulja gotov za tren Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti ludilo od deserta RECEPT DANA Neodoljiva Jaffa torta

 

Posjeti Gastro.hr