gastro postao
Pripremi lagani biskvit s narančom i maslinovim uljem koji će poslužiti kao doručak, međuobrok i desert
Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica. To znači da miksanje ove slastice možeš ugurati u svoj raspored i tijekom radnog tjedna.
Ohlađeni kolač drži u kutiji za torte s poklopcem ili ga nareži i spremi u plastičnu posudu. Tako će ostati sočan i pahuljast do sljedećeg dana.
Kuglof od naranče i maslinovog ulja
Sastojci:
- 2 naranče
- 4 velika jaja
- 300 g šećera
- 120 ml maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Premaži maslacem i pobrašni kalup za kuglof.
- Naribaj koricu naranči. Trebat će ti otprilike dvije pune žlice korice.
- Iscijedi sok jedne naranče, otprilike 100 ml.
- Jaja izmiksaj sa šećerom u pahuljastu i gustu smjesu. Postepeno ulij ulje, dodaj koricu naranče i nastavi miksati.
- Smanji brzinu miksera i polako dodaj brašno, prašak za pecivo i sol.
- Ulij sok naranče i vaniliju i nježno sjedini smjesu špatulom.
- Izlij tijesto u pripremljeni kalup i peci otprilike 40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.