Recepti 5338 prikaza 06. veljače 2019.

Uz kavu: Brzinski kuglof od naranče i maslinovog ulja

Getty Images
Pripremite lagani biskvit s narančom i maslinovim uljem, koji će poslužiti kao doručak, međuobrok i desert.

Priprema će vam oduzeti 15-ak minuta, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. To znači da miksanje ove slastice možete ugurati u svoj raspored i tijekom radnog tjedna.

Ohlađeni kolač držite u kutiji za torte s poklopcem ili ga narežite i spremite u plastičnu posudu. Tako će ostati sočan i pahuljast do sljedećeg dana. 

 

 

Možda vas zanima... Čokoladni kuglof inspiriran obožavanim Griottama Kolumne

 

 

Sastojci:

  • 2 naranče
  • 4 velika jaja
  • 300 g šećera
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 250 g brašna
  • 4 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem i pobrašnite kalup za kuglof.
  2. Naribajte koricu naranči. Trebat će vam otprilike dvije pune žlice korice.
  3. Iscijedite sok jedne naranče, otprilike pola 100 ml.
  4. Jaja izmiksajte sa šećerom u pahuljastu i gustu smjesu. Postepeno ulijte ulje, dodajte koricu naranče i nastavite miksati.
  5. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  6. Ulijte sok naranče i vaniliju i nježno sjedinite smjesu špatulom.
  7. Prelijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite otprilike 40 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. 

 

Možda vas zanima... Kuglof od sira, naranče, cimeta i đumbira Kolumne

 

 

Želimo vam ugodno popodne!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.