gastro postao
Pripremite lagani biskvit s narančom i maslinovim uljem, koji će poslužiti kao doručak, međuobrok i desert.
Priprema će vam oduzeti 15-ak minuta, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. To znači da miksanje ove slastice možete ugurati u svoj raspored i tijekom radnog tjedna.
Ohlađeni kolač držite u kutiji za torte s poklopcem ili ga narežite i spremite u plastičnu posudu. Tako će ostati sočan i pahuljast do sljedećeg dana.
Sastojci:
- 2 naranče
- 4 velika jaja
- 300 g šećera
- 120 ml maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Getty Images
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem i pobrašnite kalup za kuglof.
- Naribajte koricu naranči. Trebat će vam otprilike dvije pune žlice korice.
- Iscijedite sok jedne naranče, otprilike pola 100 ml.
- Jaja izmiksajte sa šećerom u pahuljastu i gustu smjesu. Postepeno ulijte ulje, dodajte koricu naranče i nastavite miksati.
- Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- Ulijte sok naranče i vaniliju i nježno sjedinite smjesu špatulom.
- Prelijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite otprilike 40 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Želimo vam ugodno popodne!