Možda još nema domaćih naranči, ali to ne znači da ne možeš uživati u ovom božanstvenom cheesecakeu! Da, cheesecake s narančom odgovor je na sve naše želje i tako ćemo ga tretirati. I zato ga možemo pripremati uvijek iznova. Ako iz tvoje kuhinje nikada nije izašao ovaj cheesecake, onda ne znaš što propuštaš.
Slobodan dan usred tjedna prava je prilika da to ispraviš i iskoristiš vrijeme za - slatko. Jer vrijeme utrošeno na slatko je dobro utrošeno vrijeme. Ipak, ovdje ga nećeš potrošiti previše, garantiramo. Bonus je definitivno to što priprema ne uključuje paljenje pećnice, a s obzirom na sulude temperature, to će ti dobro doći.
Kad je cheesecake s narančom gotov, pričekaj da se dobro rashladi pa ga posluži uz orahe, grubo naribanu narančinu koricu (ali samo ako imaš nešpricane naranče, a u protivnom radije bez ili upotrijebi kupovne, pakirane) ili arancine. Uz orahe i naranču, naravno, dobro pristaju i strugotine tamne čokolade. Dobar tek!
Cheesecake s narančom
Sastojci:
- 100 g mljevenih keksa
- 50 g mljevenih oraha
- 60 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
- 400 g mascarponea
- 50 g šećera u prahu
- naribana korica 1 naranče
- 2 žlice soka od naranče
Postupak:
- Pomiješaj kekse i orahe s rastopljenih maslacem. Kalup za tortu promjera 18 ili 20 cm obloži papirom za pečenje pa utisni mješavinu keksa i oraha. Stavi na hlađenje.
- Izmiksaj mascarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom naranče, a po želji i s dodatnom žlicom likera od naranče.
- Prebaci kremu u kalup i zagladi pa vrati u hladnjak na barem dva sata.
- Pažljivo izvadi iz kalupa i posluži rashlađeno!