Semifreddo: Osvježenje s limunom i bademima

Thinkstock
Olakšajte si najtopliji tjedan godine odličnim hladnim desertom!
Vidi originalni članak

Semifreddo je idealan za vruće ljetne dane jer ima kremastu teksturu poput moussea, a osvježava poput sladoleda. Isprobajte ovaj recept za koji vam čak ne treba ni vaga - samo žlice i šalica od 2,4 decilitra. 

 

Idealno! Zaboravite pećnicu: Ljetni deserti koji se ne peku

 

Pripremite ga barem pet sati prije posluživanja, a idealno bi bilo u zamrzivaču bude cijelu noć. 

 

Sastojci:

  • 1/2 šalice nasjeckanih badema
  • 1 i 3/4 šalice tučenog vrhnja
  • 1 i 1/4 šalice šećera + 2 žlice
  • 7 žumanjaka
  • 1/2 šalice limunova soka
  • žlica limunove kore + 2 žličice
  • 1/4 žličice soli
  • 2 šalice malina ili drugoga bobičastog voća

Priprema:

  1. Obložite duguljasti lim za pečenje plastičnom folijom tako da visi izvan okvira. Pospite bademima.
  2. Električnim mikserom istucite vrhnje pa ostavite u hladnjaku. Pomiješajte šećer sa žumanjcima, limunovim sokom i korom te dodajte sol. Stavite na paru i miješajte dok se ne zgusne.
  3. Maknite s pare pa miksajte dok se ne ohladi. Dodajte ohlađeno tučeno vrhnje i prebacite smjesu u lim za pečenje. Poravnajte i preklopite plastičnom folijom pa ostavite u zamrzivaču. Prije posluživanja, prema želji, pospite malinama i ostatkom šećera te ukrasite s dvije žličice limunove kore.

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr