gastro postao
Olakšajte si najtopliji tjedan godine odličnim hladnim desertom!
Semifreddo je idealan za vruće ljetne dane jer ima kremastu teksturu poput moussea, a osvježava poput sladoleda. Isprobajte ovaj recept za koji vam čak ne treba ni vaga - samo žlice i šalica od 2,4 decilitra.
Pripremite ga barem pet sati prije posluživanja, a idealno bi bilo u zamrzivaču bude cijelu noć.
Sastojci:
- 1/2 šalice nasjeckanih badema
- 1 i 3/4 šalice tučenog vrhnja
- 1 i 1/4 šalice šećera + 2 žlice
- 7 žumanjaka
- 1/2 šalice limunova soka
- žlica limunove kore + 2 žličice
- 1/4 žličice soli
- 2 šalice malina ili drugoga bobičastog voća
Priprema:
- Obložite duguljasti lim za pečenje plastičnom folijom tako da visi izvan okvira. Pospite bademima.
- Električnim mikserom istucite vrhnje pa ostavite u hladnjaku. Pomiješajte šećer sa žumanjcima, limunovim sokom i korom te dodajte sol. Stavite na paru i miješajte dok se ne zgusne.
- Maknite s pare pa miksajte dok se ne ohladi. Dodajte ohlađeno tučeno vrhnje i prebacite smjesu u lim za pečenje. Poravnajte i preklopite plastičnom folijom pa ostavite u zamrzivaču. Prije posluživanja, prema želji, pospite malinama i ostatkom šećera te ukrasite s dvije žličice limunove kore.
Uživajte!