gastro postao
Pjenasta poslastica koja je obišla svijet u posve novom ruhu - sa slatkim sezonskim malinama.
Jednostavan desert stvoren je za vruće ljetne dane. Dobro ohlađen, kremaste teksture i uz dodatak svježih malina, mousse od bijele čokolade osvojit će vas već na prvi zalogaj. Bijelu čokoladu možete otopiti u pećnici kako bi dobila fine, karamelaste arome, a zatim je dodati ostalim sastojcima i dobro povezati.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 54
Potrebno vam je:
- 1 žlica vode
- Pola žličice želatine
- 100 ml vrhnja za šlag
- 125 g malina
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
- U manjem loncu pomiješajte hladnu vodu i želatinu te ostavite jednu min.
- Dodajte dvije žlice šlaga i miješajte na laganoj vatri dok se želatina rastopi.
- Dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se otopi. Ostavite 10-ak min da se ohladi.
- U rashlađenoj zdjeli izmiksajte ostatak šlaga.
- Umiješajte ga u ohlađenu čokoladu i pospite zgnječenim malinama.
- Nožem zarežite čokoladni dio da se maline stope sa smjesom.
- Ohladite jedan sat pa rasporedite u posudice ili biskvitne košarice i ukrasite prepolovljenim malinama.
Izvor: Skuhatćute