Recepti 30. lipnja 2017.

Lagano ljeto: Mousse od bijele čokolade i malina

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pjenasta poslastica koja je obišla svijet u posve novom ruhu - sa slatkim sezonskim malinama.

Jednostavan desert stvoren je za vruće ljetne dane. Dobro ohlađen, kremaste teksture i uz dodatak svježih malina, mousse od bijele čokolade osvojit će vas već na prvi zalogaj. Bijelu čokoladu možete otopiti u pećnici kako bi dobila fine, karamelaste arome, a zatim je dodati ostalim sastojcima i dobro povezati.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 54

Potrebno vam je:

  • 1 žlica vode
  • Pola žličice želatine
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 125 g malina
  • 100 g bijele čokolade

Priprema:

  1. U manjem loncu pomiješajte hladnu vodu i želatinu te ostavite jednu min.
  2. Dodajte dvije žlice šlaga i miješajte na laganoj vatri dok se želatina rastopi.
  3. Dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se otopi. Ostavite 10-ak min da se ohladi.
  4. U rashlađenoj zdjeli izmiksajte ostatak šlaga.
  5. Umiješajte ga u ohlađenu čokoladu i pospite zgnječenim malinama.
  6. Nožem zarežite čokoladni dio da se maline stope sa smjesom.
  7. Ohladite jedan sat pa rasporedite u posudice ili biskvitne košarice i ukrasite prepolovljenim malinama.

Izvor: Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.