Skuša i nešto drugačija krumpir salata

Slavonka
Svi znamo koliko je zdravo jesti ribu i koje važne nutrijente nam ona pruža. Živimo u podneblju gdje vrlo lako možemo doći do svježe ribe – morske ili riječne.
Vidi originalni članak

Kod obrade ribe nema puno filozofije.  Jednostavni recepti s minimalno začina koji dozvoljavaju da kraljica jela bude riba i njen okus. Ali prilozi ne moraju biti jednostavni, štoviše, poigrajte se s poznatim okusima koji komplimentiraju ribi i napravite nešto drugačije. Tako je nastala ova, nešto drugačija, topla krumpir salata.

 

Inspirirajte se Krumpir salata - imamo nove, još slasnije ideje!

 

Potrebno vam je :

(količina dovoljna za 4 osobe)

  • 4 svježe skuše
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 2 češnja češnjaka

Za krumpir salatu

  • 800 g mladog krumpira
  • 1 svežanj mladog luka
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 200 ml mlijeka
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Prvo pripremite krumpir salatu. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Krumpir ogulite i narežite na ploške, ne moraju biti pretanke. Mladi luk narežite i dodajte ploškama krumpira. Ploške krumpira i luk začinite solju i paprom, promiješajte.
  2. Dublju posudu za pečenje premažite maslinovim uljem  i posložite ploške krumpira i luk po posudi.
  3. U posudi u kojoj vam je bio krumpir razmutite pjenjačom kiselo vrhnja, jaje, mlijeko i dodajte malo soli i papra. Mješavinu prelijte preko krumpira i pecite 45-60 min, dok se krumpir ne ispeče.
  4. Očišćenu skušu posolite izvana i iznutra. Na grill tavu dodajte maslinovo ulje i pustite da se zagrije. Na ulju kratko popržite češnjak, dok ne pusti miris. Pecite skušu na ulju i češnjaku, 5 minuta sa svake strane. Kada je gotova, izvadite ju i popaprite.
  5. Kod posluživanja ribu i toplu krumpir salatu zalijte dobrim maslinovim uljem.

 

jelo od ribe Skuša na roštilju s citrus umakom

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr