Slanutak s kobasicama

Savršeni spoj slanutka i kobasice s neobičnom aromom kadulje i cimeta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 478

Potrebno vam je

  • 170 g slanutak, suhi
  • 350 g kobasica (prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • kadulja
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Slanutak kuhajte u posoljenoj vodi, dodajte prstohvat cimeta (ili manji štapić cimeta) i lovorov list ili operite i dobro ocijedite slanutak iz konzerve.
  2. Na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak, kadulju i kobasice narezane na kockice, pržite dok kobasice ne dobiju zlatnu boju.
  3. Dodajte slanutak, dobro promiješajte i pirjajte još 5 min. Začinite po potrebi sa soli i paprom i poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr