gastro postao
Savršeni spoj slanutka i kobasice s neobičnom aromom kadulje i cimeta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 478
Potrebno vam je
- 170 g slanutak, suhi
- 350 g kobasica (prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- kadulja
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- mljeveni cimet
Priprema
- Slanutak kuhajte u posoljenoj vodi, dodajte prstohvat cimeta (ili manji štapić cimeta) i lovorov list ili operite i dobro ocijedite slanutak iz konzerve.
- Na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak, kadulju i kobasice narezane na kockice, pržite dok kobasice ne dobiju zlatnu boju.
- Dodajte slanutak, dobro promiješajte i pirjajte još 5 min. Začinite po potrebi sa soli i paprom i poslužite toplo.