Slasna zapečena ricotta s džemom od naranče

Stockfood
Donosimo vam recept od samo 5 sastojka koji će vas oboriti s nogu.
Vidi originalni članak

Cheesecake je klasik, ali vrijeme je da se odmorimo od njega i bacimo oko na neke druge slastice od sira. Zvijezda ovog recepta je lagana talijanska ricotta u kombinaciji s aromatičnom marmeladom od naranče i malo brendija. 

Pripremite male zdjelice različitih oblika i boja i oduševite izgledom, okusom i mirisom svoje najmilije.

 

desert za pet Neodoljivi preokrenuti kolač s crvenom narančom

 

Sastojci: 

  • 600 g ricotte
  • 90 g marmelade od naranče
  • 2 jaja
  • 30 ml brendija
  • 2 žlice brašna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. U većoj zdjeli pomiješajte ricottu, marmeladu, jaja, brendi i brašno 
  2. Žlicom rasporedite smjesu u zdjelice za pečenje zapremine oko 250 mililitara i pecite 40 minuta
  3. Isključite pećnicu i ostavite vrata pritvorena dok se ricotta posve ne ohladi. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr