gastro postao
Donosimo vam recept od samo 5 sastojka koji će vas oboriti s nogu.
Cheesecake je klasik, ali vrijeme je da se odmorimo od njega i bacimo oko na neke druge slastice od sira. Zvijezda ovog recepta je lagana talijanska ricotta u kombinaciji s aromatičnom marmeladom od naranče i malo brendija.
Pripremite male zdjelice različitih oblika i boja i oduševite izgledom, okusom i mirisom svoje najmilije.
Sastojci:
- 600 g ricotte
- 90 g marmelade od naranče
- 2 jaja
- 30 ml brendija
- 2 žlice brašna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170°C. U većoj zdjeli pomiješajte ricottu, marmeladu, jaja, brendi i brašno
- Žlicom rasporedite smjesu u zdjelice za pečenje zapremine oko 250 mililitara i pecite 40 minuta.
- Isključite pećnicu i ostavite vrata pritvorena dok se ricotta posve ne ohladi. Poslužite na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!