gastro postao
Iskoristite zadnje naranče pa pripremite slatke i aromatične pužiće...
Ova slastica bit će idealna za uživanja kod kuće, na poslu ili pikniku, ali i savršen dodatak uskršnjem stolu. Dizano tijesto sa slatko kiselkastim aromama naranče na divan će način zatvoriti sezonu agruma i nekim novim, osvježavajućim okusima vas uvesti u šarene, sve toplije proljetne dane...
Za tijesto vam je potrebno:
- 2 žlice maslaca
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 žumanjak
- 4 žlice soka od naranče
- 3 žlice otopljenog maslaca
- 200 g brašna
- Maslac za premazivanje
Za punjenje će vam trebati:
- 120 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 žlica narančine korice
- Prstohvat kardamoma
Priprema:
- U manju posudicu stavite 3 žlice tople vode, dodajte kvasac i jednu žličicu šećera.
- Pomiješajte pa pustite da stoji oko deset minuta dok ne postane pjenasto.
- Mikserom istucite žumanjak, narančin sok, maslac i prstohvat soli pa dodajte preostali šećer i izmiksajte.
- Dodajte brašno i kvasac i zamijesite tijesto.
- Prebacite ga na pobrašnjenu podlogu, mijesite pa premažite uljem i pustite da se tijesto odmara oko sat vremena.
- Kada je tijesto odmorilo, narežite ga na jednake komade, razvaljajte pa premažite kremom koju ste pripremili tako da ste najprije pomiješali maslasc i šećer, dodali narančinu koricu i prstohvat kardamoma.
- Kada se sve skupa lijepo sjedinilo, premažite komadiće tijesta kremom, zarolajte ih i ubacite u kalup za muffine.
- Premažite otopljenim maslacem i pospite s malo smeđeg šećera.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!