gastro postao
Kremasta, pomalo želeasta tekstura i fina, zapečena površina osvojit će vas već na prvi pogled...
Limun tortice stvorene su za prve sunčane dane koji najavljuju proljeće. Vjerujemo kako će upravo zato ovaj divan, kremasti desert oduševiti svakog ljubitelja voćnih slastica.
Smjesa za ove tortice priprema se s posebnom pažnjom kako se ne bi previše izradila već ostala fino pjenasta, a čitav desert idealan je način da iskoristite sezonske domaće limune.
Potrebno vam je:
- 150 g šećera
- 40 g brašna
- 3 jaja
- 2 žlice maslaca
- 200 ml obranog mlijeka
- 5 žlica limunovog soka
- 1 žličica ribane limunove korice
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- U posudi pomiješajte šećer i brašno.
- U drugoj posudi pomiješajte žumanjke i maslac.
- Dodajte mlijeko, limunov sok i koricu.
- Dobro pomiješajte pa dodajte mješavini šećera i brašna.
- U drugoj posudi miksajte bjelanjke i prstohvat soli.
- Kada dobijete snijeg, ubacite ga već pripremljenoj smjesi pa laganim pokretima umiješajte silikonskom kuhačom.
- Manje posudice za pripremu souflea premažite maslacem.
- Smjesu prebacite u posudice pa ih stavite u lim za pečenje.
- U lim za pečenje dodajte vode do pola posudica.
- Pecite oko pola sata, a kada izvadite iz pećnice najprije dobro ohladite desert.
- Olabavite ih pomoću noža i izbacite na tanjur.
Dobar tek!