Recepti 1356 prikaza 25. lipnja 2017.

Neodoljivi preokrenuti kolač s crvenom narančom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo se priprema, a još brže jede!

Za one koji vole slatko, ali nemaju previše vremena, predlažemo da isprobaju ovaj sjajan recept!

Ako ne volite sami pripremati biskvite - onda je ovo definitivno recept za vas. Zašto? Zato što možete koristiti gotovu smjesu za muffine od vanilije, dodati joj malo soka od naranče ili limuna, malo naribane korice naranče i to je to!

No, ako ipak čeznete za tim (da nešto zeznete) da sami napravite cijeli kolač, onda predlažemo da slijedite upute za pripremu biskvita onako kako smo ga mi zamislili.

I naravno, svemu dodajte kriške organski uzgojenih crvenih naranči!

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Sastojci:

  • 1/3 šalice smeđeg šećera
  • 2 crvene naranče, narezane na tanke kolutiće (bez koštica)
  • 2 1/2 šalice glatkog brašna
  • 3/4 šalice + 2 žlice šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 1/2 šalica mlaćenice
  • 3/4 šalice rastopljenog maslaca
  • 1 žličica narančine korice
  • 2 žlice soka od naranče

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180° C
  2. Premazati maslacem okrugli kalup za tortu ili ga obložiti papirom za pečenje
  3. Smeđi šećer ravnomjerno posipati po dnu kalupa i na njega poslagati kriške naranče
  4. Pomiješati brašno, sol, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu u jednoj posudi
  5. U drugoj posudi pomiješati jaja, žumanjak, mlaćenicu, maslac, narančinu koricu i sok od naranče - pjenjačom izmutiti da se jaja razmute
  6. Preliti mokru smjesu u suhu i izmiješati sve kuhačom dok ne postane homogeno
  7. Smjesu preliti preko narezanih kriški naranče i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta, dok gornji dio ne dobije lijepu zlatnu boju
  8. Izvaditi pečen kolač iz pećnice i ostaviti ga da se ohladi 5 - 10 minuta pa ga preokrenuti na poslužavnik ili tanjur
  9. Poslužiti s vrhnjem ili šlagom
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.