Za one koji vole slatko, ali nemaju previše vremena, predlažemo da isprobaju ovaj sjajan recept!
Ako ne volite sami pripremati biskvite - onda je ovo definitivno recept za vas. Zašto? Zato što možete koristiti gotovu smjesu za muffine od vanilije, dodati joj malo soka od naranče ili limuna, malo naribane korice naranče i to je to!
No, ako ipak čeznete za tim (da nešto zeznete) da sami napravite cijeli kolač, onda predlažemo da slijedite upute za pripremu biskvita onako kako smo ga mi zamislili.
I naravno, svemu dodajte kriške organski uzgojenih crvenih naranči!
Sastojci:
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 2 crvene naranče, narezane na tanke kolutiće (bez koštica)
- 2 1/2 šalice glatkog brašna
- 3/4 šalice + 2 žlice šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 1 1/2 šalica mlaćenice
- 3/4 šalice rastopljenog maslaca
- 1 žličica narančine korice
- 2 žlice soka od naranče
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180° C
- Premazati maslacem okrugli kalup za tortu ili ga obložiti papirom za pečenje
- Smeđi šećer ravnomjerno posipati po dnu kalupa i na njega poslagati kriške naranče
- Pomiješati brašno, sol, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu u jednoj posudi
- U drugoj posudi pomiješati jaja, žumanjak, mlaćenicu, maslac, narančinu koricu i sok od naranče - pjenjačom izmutiti da se jaja razmute
- Preliti mokru smjesu u suhu i izmiješati sve kuhačom dok ne postane homogeno
- Smjesu preliti preko narezanih kriški naranče i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta, dok gornji dio ne dobije lijepu zlatnu boju
- Izvaditi pečen kolač iz pećnice i ostaviti ga da se ohladi 5 - 10 minuta pa ga preokrenuti na poslužavnik ili tanjur
- Poslužiti s vrhnjem ili šlagom