Slasne i hranjive pločice od samo tri sastojka

Shutterstock
Ove jednostavne pločice, od samo tri sastojka, spremne su u svega nekoliko minuta...
Vidi originalni članak

Jednostavni sastojci, brza priprema i slasna, meka tekstura gotovog proizvoda ono su što će te privući ovom receptu. Ako izbjegavaš gluten, pobrini se da koristiš bezglutenske zobene pahuljice, a ako pak želiš dodati malo slatkoće, svakako ubaci u smjesu koji komadić čokolade.

 

LA VIE SHOBAINE Zobene palačinke s borovnicama - poslastica za cijelu obitelj

 

Ukusne pločice, gotove u svega nekoliko minuta, postat će tvoj omiljeni snack ili doručak na one užurbane dane ili kada jednostavno nemaš vremena ili volje za spremanje obroka.

Sastojci:

  • 250 g maslaca od kikirikija (ili badema)
  • 250 g meda
  • 300 g zobenih pahuljica

Priprema:

  1. U manjem loncu pomiješaj maslac od kikirikija i med. Stavi lonac na vatru, na nisku temperaturu, i zagrijavaj ih tek toliko da se sastojci bolje daju pomiješati. Istom možeš napraviti i unutar mikrovalne pećnice.
  2. Jednom kada maslac i med dobro promiješaš, makni lonac s topline i dodaj zobene pahuljice. Ponovno dobro promiješaj.
  3. Sada uzmi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom. U sredinu lima istresi dobivenu smjesu i uz pomoć silikonske lopatice raširi ju ravnomjerno, lagano pritisni i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim stavi u hladnjak.
  4. Nakon sat do dva vremena, razreži na komade po želji i uživaj u svojim slasnim i hranjivim pločicama.

U slast!

 

međunarodni dan kave Zobene pahuljice s kavom za kraj radnog tjedna Slatki doručak Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana Isprobaj! Pečene zobene pahuljice s bananama savršen su doručak

Posjeti Gastro.hr