gastro postao
Ove jednostavne pločice, od samo tri sastojka, spremne su u svega nekoliko minuta...
Jednostavni sastojci, brza priprema i slasna, meka tekstura gotovog proizvoda ono su što će te privući ovom receptu. Ako izbjegavaš gluten, pobrini se da koristiš bezglutenske zobene pahuljice, a ako pak želiš dodati malo slatkoće, svakako ubaci u smjesu koji komadić čokolade.
Ukusne pločice, gotove u svega nekoliko minuta, postat će tvoj omiljeni snack ili doručak na one užurbane dane ili kada jednostavno nemaš vremena ili volje za spremanje obroka.
Sastojci:
- 250 g maslaca od kikirikija (ili badema)
- 250 g meda
- 300 g zobenih pahuljica
Priprema:
- U manjem loncu pomiješaj maslac od kikirikija i med. Stavi lonac na vatru, na nisku temperaturu, i zagrijavaj ih tek toliko da se sastojci bolje daju pomiješati. Istom možeš napraviti i unutar mikrovalne pećnice.
- Jednom kada maslac i med dobro promiješaš, makni lonac s topline i dodaj zobene pahuljice. Ponovno dobro promiješaj.
- Sada uzmi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom. U sredinu lima istresi dobivenu smjesu i uz pomoć silikonske lopatice raširi ju ravnomjerno, lagano pritisni i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim stavi u hladnjak.
- Nakon sat do dva vremena, razreži na komade po želji i uživaj u svojim slasnim i hranjivim pločicama.
U slast!