Slasni blondies s maslacem od kikirikija i čokoladom

Shutterstock
Savršeni lagani desert za uživanje u bilo koje doba godine!
Vidi originalni članak

Blondiesi su čvrsto zauzeli svoju poziciju kao rivali browniesa, a sa svojom gnjecavom ili "gooey" teksturom svidjet će se onima koji više od čokolade vole - vaniliju. Recept u nastavku dolazi upotpunjen maslacem od kikirikija i komadićima čokolade stoga donosi najbolje od oba svijeta, pa će i ljubitelji čokolade doći na svoje!

Pripremi sastojke i baci se na izradu!

 

prava poslastica Neodoljivi blondies s kokosom i komadićima čokolade

 

Sastojci:

  • 115 g maslaca, rastopljenog
  • 200 g (smeđeg) šećera
  • 125 g maslaca od kikirikija
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 190 g brašna
  • 1/4 žličice soli
  • 95 g čokoladnih pahuljica ili komadića čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom.
  2. U velikoj zdjeli za miješanje umuti maslac i (smeđi) šećer. Umiješaj maslac od kikirikija, jaje i ekstrakt vanilije dok se smjesa potpuno ne sjedini. Dodaj brašno i sol i miješaj dok se sve ne sjedini te za kraj dodaj čokoladne pahuljice.
  3. Dobiveno tijesto stavi u pripremljenu posudu za pečenje i razvuci ga u ravnomjerni sloj. Po želji pospi dodatnim čokoladnim pahuljicama i lagano ih utisni u tijesto.
  4. Peci 30 do 35 minuta. Izvadi iz pećnice i pričekaj da se ohlade najmanje sat vremena. Zatim posluži, same ili s kuglicom sladoleda od vanilije.

U slast!

 

slavonka Najbolji recept za blondies s jagodama i bijelom čokoladom Bake me by Nina Blondies s omiljenim šarenim bombončićima u slast! Izvrsna kombinacija: Blondies s jabukama

Posjeti Gastro.hr