gastro postao
Savršeni lagani desert za uživanje u bilo koje doba godine!
Blondiesi su čvrsto zauzeli svoju poziciju kao rivali browniesa, a sa svojom gnjecavom ili "gooey" teksturom svidjet će se onima koji više od čokolade vole - vaniliju. Recept u nastavku dolazi upotpunjen maslacem od kikirikija i komadićima čokolade stoga donosi najbolje od oba svijeta, pa će i ljubitelji čokolade doći na svoje!
Pripremi sastojke i baci se na izradu!
Sastojci:
- 115 g maslaca, rastopljenog
- 200 g (smeđeg) šećera
- 125 g maslaca od kikirikija
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 190 g brašna
- 1/4 žličice soli
- 95 g čokoladnih pahuljica ili komadića čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom.
- U velikoj zdjeli za miješanje umuti maslac i (smeđi) šećer. Umiješaj maslac od kikirikija, jaje i ekstrakt vanilije dok se smjesa potpuno ne sjedini. Dodaj brašno i sol i miješaj dok se sve ne sjedini te za kraj dodaj čokoladne pahuljice.
- Dobiveno tijesto stavi u pripremljenu posudu za pečenje i razvuci ga u ravnomjerni sloj. Po želji pospi dodatnim čokoladnim pahuljicama i lagano ih utisni u tijesto.
- Peci 30 do 35 minuta. Izvadi iz pećnice i pričekaj da se ohlade najmanje sat vremena. Zatim posluži, same ili s kuglicom sladoleda od vanilije.
U slast!