Recepti 1538 prikaza 10. ožujka 2019.

Neodoljivi blondies s kokosom i tamnom čokoladom

Stockfood
Blondies su savršena popodnevna slastica – jednostavna, brza i prilagodljiva svim ukusima.

Danas vam donosimo recept za blondies s kokosovim brašnom i tamnom čokoladom. Pripremit ćete smjesu za desetak minuta, a onda vam samo preostaje gledati kako se peku i uživati u mirisima koji se šire kuhinjom. 

Možete ih čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana ili ih spremiti u zamrzivač. Smrznute blondies prebacite u hladnjak večer prije ponovnog posluživanja. 

 

 

Možda vas zanima... Izvrsna kombinacija: Blondies s jabukama Recepti

 

 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 220 g rastopljenog maslaca
  • 250 g smeđeg šećera
  • 1 cijelo jaje + žumanjak
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 80 g kokosovog brašna
  • 80 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu obložite papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. 
  3. U drugoj posudi pomiješajte rastopljeni maslac sa smeđim šećerom. Miksajte i dodajte jaja i ekstrakt vanilije.
  4. Pomiješajte smjesu s maslacem i suhe sastojke i sjedinite uz pomoć špatule ili drvene žlice.
  5. Na kraju ubacite kokos i nasjeckanu čokoladu.
  6. Tijesto prelijte u pripremljeni kalup i pecite otprilike 35 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. 

 

 

Možda vas zanima... Brownies s omiljenim namazom od lješnjaka Recepti

 

 

Pričekajte da se ohladi prije rezanja!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.