gastro postao
Blondies su savršena slastica – jednostavna, brza i prilagodljiva svim ukusima.
Večeras ti donosimo recept za blondies s kokosovim brašnom i tamnom čokoladom. Pripremit ćeš smjesu za desetak minuta, a onda ti samo preostaje gledati kako se peku i uživati u mirisima koji se šire kuhinjom.
Možeš ih čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana ili ih staviti u zamrzivač i izvaditi večer prije posluživanja.
Blondies s kokosom i komadićima čokolade
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 220 g rastopljenog maslaca
- 250 g smeđeg šećera
- 1 cijelo jaje + žumanjak
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 80 g kokosovog brašna
- 80 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu obloži papirom za pečenje.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi pomiješaj rastopljeni maslac sa smeđim šećerom. Izmiksaj pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije.
- Pomiješaj pripremljenu smjesu od maslacem i suhe sastojke pa ih sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
- Na kraju ubaci kokos i nasjeckanu čokoladu.
- Tijesto prelij u pripremljeni kalup i peci otprilike 35 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. Pričekaj da se ohlade prije rezanja!