Za samo 30 minuta pripremi savršeni desert - blondies s pekan orasima i komadićima čokolade
Tko ne voli kratak popis sastojaka i brzi proces pripreme? Ovo je, naravno, retoričko pitanje. Blondiessu idealan izbor za sve koji biraju kratke i slatke recepte, bez puno muke i truda. Kad se u miks dodaju čokolada i pekan orasi, okusom nadmašuju i puno kompleksnije recepte.
Blondies možeš čuvati u plastičnoj posudi s poklopcem na sobnoj temperaturi. Ako procijeniš da nećeš stići pojesti sve u roku od 2 dana, omotaj ih u plastičnu foliju, ubaci u vrećicu sa zatvaračem i zamrzni ih na rok od 3 mjeseca.
Ne gasi ekran dok kuham
Blondies s pekan orasima i komadićima čokolade
5 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
120
g
Smeđi šećer
100
g
Šećer
60
g
Jaje
1
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Glatko brašno
130
g
Sol
0,50
žličica
Čokolada za kuhanje
100
g
Pekan orasi
70
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Keramički kalup (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
Rastopi maslac, pa ga izmiksaj sa šećerom. Kad se sastojci sjedine, dodaj jaje i ekstrakt vanilije.
Umiješaj prosijano brašno sa soli i još kratko miksaj.
Na kraju drvenom žlicom umiješaj čokoladu i pekane.
Smjesu prebaci u kalup i zagladi je špatulom.
Peci blondies otprilike 25 minuta, dok čačkalica ne izađe čista.
Izvadi blondies iz pećnice i pričekaj da se malo ohlade prije no što ih zajedno s papirom za pečenje izvadiš iz kalupa. Potpuno ohlađeni kolač nareži na 16 jednakih komada.
Blondies s pekan orasima
foto: Alex Bayev/Unsplash