Slasni popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira

Stockfood
Vrijeme je za hrskave povrtne popečke!
Vidi originalni članak

Popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira izvrstan su doručak, gablec i večera. Od navedenih sastojaka možeš pripremiti četiri velika, niskokalorična popečka.

Ostatak možeš ohladiti i spremiti u zamrzivač. Prije serviranja ih stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijevih i peci ih 20-ak minuta. 

 

 

dobar tek! Od ostataka pire krumpira napravi ukusne popečke

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 g sitno nasjeckanog poriluka
  • 50 g sitno nasjeckanog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 70 g sitno narezane brokule
  • 200 g krumpira narezanog na sitne kockice
  • 30 g naribanog cheddar sira
  • 4 žlice vode
  • Sol

Priprema:

 

  1. Povrće sitno nasjeckaj. 
  2. Na tavici zagrij ulje, dodaj poriluk, luk i češnjak i pričekaj nekoliko minuta da omekšaju. Povremeno promiješaj.
  3. Skuhaj krumpir narezan na sitne kockice u slanoj vodi. 
  4. U tavicu ubaci brokulu, nekoliko žlica vode u kojoj se kuhao krumpir, poklopi i kuhaj još 15 minuta, a na kraju dodaj i krumpir. Povremeno promiješaj.
  5. Pričekaj da se smjesa malo ohladi, a potom dodaj sir i oblikuj četiri kuglice jednake veličine. Pritisni ih dlanom kako bi formirala popečke.
  6. Zagrij tavicu i prži ih pet minuta sa svake strane. Posluži toplo!

 

Njam! Slasni popečci od poriluka, mrkve i krumpira

 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr