Slastice s bobičastim voćem stvorene su za uživanje u vikendu

Shutterstock
Prizivamo toplije dane uz osvježavajuće, fine i mirisne slastice s bobičastim voćem!
Vidi originalni članak

Mnogi zaljubljenici u bobičasto voće s nestrpljenjem čekaju toplije dane i početak sezone najfinijeg voća; jagoda, malina, kupina, borovnica, ribiza, brusnica...Srećom, u supermarketima smrznuto (a ponekad i svježe) bobičasto voće možemo pronaći tijekom cijele godine.

Donosimo ti recepte za najfinije slastice s bobičastim voćem, svakako isprobaj!

  • Brzo i fino: Clafoutis s bobičastim voćem

Clafoutis je francuski desert koji se sastoji od nekoliko pristupačnih i povoljnih sastojaka iz svake smočnice, brašna, jaja i šećera, te voća. Obično su u pitanju trešnje ili višnje, ali budući da još uvijek nisu u sezoni, poslužit će bilo koje bobičasto voće koje ti se nađe pri ruci. Naravno, uvijek možeš iskoristiti i zalihe voća iz zamrzivača. Priprema će ti oduzeti 10-ak minuta, a preostalih pola sata posla će odraditi pećnica.

 

praktičan izbor Brzinski umuti clafoutis s bobičastim voćem

 

  • Galette s jagodama i borovnicama

Laura Roman donosi ti recept za jednu jednostavnu slasticu. Radi se o proljetnoj galetti s jagodama i borovnicama! U tijestu možeš koristiti miks heljdinog i rižinog brašna, a po želji dodaj i brašno od badema. Za pripremu domaćeg bademovog brašna, sve što moraš napraviti jest lagano tostirati bademe, te ih u sjeckalici usitniti. Tako tostirani bademi će tijestu dati još jednu posebnu notu okusa.

 

La vie shobaine Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo

 

 

  • Muffini s bobičastim voćem

Vikend provedi uz dobru knjigu, rashlađenu limunadu i sočne muffine s bobičastim voćem.Izbjegavamo korištenje pećnice ljeti za neke kompleksne kulinarske eksperimente, ali nije nam problem nakratko je upaliti zbog ture sočnih muffina s bobičastim voćem. U njima ionako uživam cijeli vikend pa se ova mala žrtva isplati. Sastojci u receptu dostatni su za pripremu 12-15 muffina, ovisno o veličini kalupa, a sam proces pripreme i pečenja traje 40-ak minuta. U slast!

 

slatki gušti Bobičasto voće iskoristi za pripremu sočnih muffina

 

 

  • Prhka pita s bobičastim voćem

Obožavamo pite u svim oblicima i izdanjima: prhko tijesto i razni nadjevi već su prokušana kombinacija, a danas ti donosimo recept za pitu s bobičastim voćem; borovnicama, malinama i ribizom. Rezultat je mirisna, primamljiva i sočna pita. Uživaj!

 

50 shades of hunger Tko može odoljeti prhkoj piti s bobičastim voćem?

 

 

  • Naopaka torta s borovnicama

Napravi jednostavnu i osvježavajuću tortu pa razveseli s njom družinu i donesi proljetno osvježenje! Mnogima omiljeno voće, borovnice nisu samo ukusne, već su i zdrave. S mnoštvom vitamina i antioksidansa, savršena su namirnica, pogotovo kada dolaze u slasnom desertu! Krajnje je vrijeme da isprobaš i ovaj recept za naopaku tortu...

 

brzinska opcija Naopaka torta od borovnica - jednostavan desert koji moraš isprobati!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr