Recepti 24. srpnja 2020.

Bobičasto voće iskoristi za pripremu sočnih muffina

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Vikend provedi uz dobru knjigu, rashlađenu limunadu i sočne muffine s bobičastim voćem...

Izbjegavamo korištenje pećnice ljeti za neke kompleksne kulinarske eksperimente, ali nije nam problem nakratko je upaliti zbog ture sočnih muffina s bobičastim voćem. U njima ionako uživam cijeli vikend pa se ova mala žrtva isplati. 

Sastojci u receptu dostatni su za pripremu 12-15 muffina, ovisno o veličini kalupa, a sam proces pripreme i pečenja traje 40-ak minuta. U slast!

 

Možda vas zanima... Mirisni muffini od banane s čokoladnim zaokretom Recepti

 

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica limunove korice
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • 180 ml mlijeka
  • 250 g bobičastog voća

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Kalup za muffine premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
  2. U velikoj posudi izmiksaj omekšali maslac sa šećerom pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije. Umiješaj limunovu koricu, kiselo vrhnje i mlijeko pa dobro promiješaj drvenom žlicom.
  3. Najprije pomiješaj brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli pa umiješaj u smjesu tekućih sastojaka.
  4. Na kraju bobičasto voće pomiješaj sa žlicom brašna pa ga umiješaj u pripremljenu smjesu.
  5. Napuni ¾ kalupa pa ih peci na 200 stupnjeva otprilike pet minuta. Potom smanji temperaturu na 180 i peci još 10-15 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li gotovi.

Pričekaj da se ohlade prije serviranja. U slast!

 

Možda vas zanima... Galette s odličnim prhkim tijestom i borovnicama Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.