gastro postao
Popodne provedi uz dobru knjigu, rashlađenu limunadu i sočne muffine s bobičastim voćem...
Izbjegavamo korištenje pećnice ljeti za neke kompleksne kulinarske eksperimente, ali nije nam problem nakratko je upaliti zbog ture sočnih muffina s bobičastim voćem. U njima ionako uživamo barem dva dana pa se ova mala žrtva isplati.
Sastojci u receptu dostatni su za pripremu 12-15 muffina, ovisno o veličini kalupa, a sam proces pripreme i pečenja traje 40-ak minuta. U slast!
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 350 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 2 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica limunove korice
- 60 ml kiselog vrhnja
- 180 ml mlijeka
- 250 g bobičastog voća
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Kalup za muffine premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
- U velikoj posudi izmiksaj omekšali maslac sa šećerom pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije. Umiješaj limunovu koricu, kiselo vrhnje i mlijeko pa dobro promiješaj drvenom žlicom.
- Najprije pomiješaj brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli pa umiješaj u smjesu tekućih sastojaka.
- Na kraju bobičasto voće pomiješaj sa žlicom brašna pa ga umiješaj u pripremljenu smjesu.
- Napuni ¾ kalupa pa ih peci na 200 stupnjeva otprilike pet minuta. Potom smanji temperaturu na 180 i peci još 10-15 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li gotovi.
Pričekaj da se ohlade prije serviranja. U slast!