Slatke mini košarice sa sezonskim bobičastim voćem

Stockfood
Slatke košarice punjene slastičarskom kremom i omiljenim sezonskim bobicama oduševit će baš svakog tko ih isproba.
Vidi originalni članak

Priprema mini pita sa sezonskim voćem možda će od vas tražiti više vremena nego što to zahtijevaju neke druge slastice, no oduševljenje koje izazivaju definitivno je vrijedno nešto duže pripreme.

 

Pregacha Panna Cotta tart - slastica koja rashlađuje i zaslađuje

 

Osim košarica od badema i kokosa, ono što ove košarice čini posebnima jest i slastičarska krema intenzivnog okusa vanilije. Kombinaciju svakako osvježite mješavinom bobičastog voća poput borovnica, malina i kupina. Za prste polizati!
 

Lješnjak i češnjak Tart od čokolade i banane - jednostavnije ne može

 


Za pripremu košarica trebat će vam:

  • 300 g pšeničnog bijelog brašna
  • 40 g badema
  • 30 g kokosovog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 240 g maslaca 
  • sol
  • 3 žumanjka 
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Za pripremu slastičarske kreme trebat će vam:

  • 300 ml mlijeka
  • 1 štapić vanilije
  • 90 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 30 g brašna
  • jagode
  • borovnice
  • maslac, slani

Priprema:

  1. Stavite brašno, bademe, kokos, sol i šećer u blender. Dodajte maslac i promiješajte dok ne dobijete grudice.
  2. Umiješajte žumanjke i dvije žlice vrhnja. Još promiješajte u blenderu.
  3. Izvadite tijesto iz blendera pa napravite dvije plosnate kugle, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak.
  4. Zagrijte pećnicu na 180°c. Oblikujte košarice i pecite oko 30 minuta. Izvadite i ohladite.
  5. Za kremu pomiješajte mlijeko i vaniliju u dubljoj tavi ili lončiću. Kuhajte na visokoj temperaturi dok ne zavrije.
  6. U drugoj posudi istucite jaja i šećer. Kad se zgusne, dodajte brašno.
  7. U posudu dodajte mješavinu jaja i mlijeka uz miješanje. Vratite na vatru i kuhajte na umjerenoj vatri. Izvadite štapić vanilije.
  8. Umiješajte maslac i promiješajte pa ohladite. Stavite kremu u košarice i pospite voćem. Zapamtite, svaka komponenta prije sastavljanja treba biti dobro ohlađena.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr