Slatki kruh s borovnicama: Recept za mirisan doručak ili desert

Unsplash ; Recept za sočan kolač s borovnicama
Recept za najmirisniji domaći slatki kruh s borovnicama zadovoljit će i najzahtjevnija nepca!
Vidi originalni članak

Ako ti je dosadio banana bread, isprobaj neodoljivi slatki kruh s borovnicama! Za izradu sočne i mirisne slastice trebat će ti samo nekoliko sastojaka, a pripremit ćeš ju u tren oka. 

U tijesto možeš dodati i žličicu cimeta ili kardamoma za još više aroma i mirisa. Topli domaći slatki kruh s borovnicama posluži uz šalicu kave ili omiljenog čaja i uživaj! Recept te čeka u nastavku...

Slatki kruh s borovnicama

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 120 ml mlijeka
  • 60 ml biljnog ulja
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 220 g borovnica
  • 1 žlica šećera

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 175 °C. Namasti i pobrašni kalup za kruh.
  2. U velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
  3. Umiješaj mlijeko, ulje, jaje i ekstrakt vanilije te miješaj dok se tijesto ne sjedini.
  4. Oprane i osušene borovnice pomiješaj s jednom žličicom brašna i lagano ih umiješajte u tijesto.
  5. Ulij tijesto u pripremljeni kalup. Po tijestu posipaj jednu žlicu šećera.
  6. Peci u pećnici oko sat vremena, odnosno dok čačkalica koju zabodeš u kruh ne izađe čista. 
  7. Ostavi da se hladi u posudi 15 minuta, a zatim prebaci na rešetku za hlađenje i ostavi da se potpuno ohladi.

Uživaj!

Isprobaj i sljedeće recepte:

prava poslastica Opusti se uz sočan biskvit od naranče

za lijena jutra Brzinske palačinke od zobenih pahuljica i banane

dobro jutro! Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica

tips & tricks Kako provjeriti je li biskvit zaista pečen

Posjeti Gastro.hr