gastro postao
Recept za najmirisniji domaći slatki kruh s borovnicama zadovoljit će i najzahtjevnija nepca!
Ako ti je dosadio banana bread, isprobaj neodoljivi slatki kruh s borovnicama! Za izradu sočne i mirisne slastice trebat će ti samo nekoliko sastojaka, a pripremit ćeš ju u tren oka.
U tijesto možeš dodati i žličicu cimeta ili kardamoma za još više aroma i mirisa. Topli domaći slatki kruh s borovnicama posluži uz šalicu kave ili omiljenog čaja i uživaj! Recept te čeka u nastavku...
Slatki kruh s borovnicama
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 120 ml mlijeka
- 60 ml biljnog ulja
- 1 veliko jaje
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 220 g borovnica
- 1 žlica šećera
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 °C. Namasti i pobrašni kalup za kruh.
- U velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
- Umiješaj mlijeko, ulje, jaje i ekstrakt vanilije te miješaj dok se tijesto ne sjedini.
- Oprane i osušene borovnice pomiješaj s jednom žličicom brašna i lagano ih umiješajte u tijesto.
- Ulij tijesto u pripremljeni kalup. Po tijestu posipaj jednu žlicu šećera.
- Peci u pećnici oko sat vremena, odnosno dok čačkalica koju zabodeš u kruh ne izađe čista.
- Ostavi da se hladi u posudi 15 minuta, a zatim prebaci na rešetku za hlađenje i ostavi da se potpuno ohladi.
Uživaj!
Isprobaj i sljedeće recepte: