Slatki štapići s čokoladom

Slastica u kojoj ćete sigurno uživati
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 596

Tijesto

  • 2.50 dl voda
  • 1 mala žlica sol
  • 120 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 160 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje

Krema

  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g šećer, kristal
  • 100 g tamna čokolada
  • 1 mala žlica tamni rum
  • 3 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Glazura

  • 200 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Vodu, sol i margarin izrezan na listiće kuhajte dok ne uzavre. Smanjite temperaturu pa dodajte brašno. Brzo miješajte dok se smjesa ne sjedini. Odmah sklonite s vatre.
  2. Pustite da se malo ohladi pa u smjesu, stalno ručno miješajući, dodajte jedno po jedno jaje. Miješajte dok ne postane jednolična, sjajna zlatno-žuta smjesa.
  3. Lim prekrijte masnim papirom i još toplo tijesto pomoću vrećice za ukrašavanje oblikujte u štapiće. Pecite 20 min na 220°c.
  4. Za kremu u hladno mlijeko umiješajte šećer, žumanjke, brašno i razlomljenu čokoladu. Stavite na paru i, stalno miješajući, kuhajte dok se nadjev ne zgusne. Sklonite s pare i u još vrući nadjev umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pustite da se ohladi. U hladni nadjev umiješajte i tučeno slatko vrhnje te rum.
  5. Tom kremom napunite prerezane eklere, a gornji dio umočite u rastopljenu čokoladu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr