gastro postao
Slastica u kojoj ćete sigurno uživati
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 596
Tijesto
- 2.50 dl voda
- 1 mala žlica sol
- 120 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 160 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
Krema
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g šećer, kristal
- 100 g tamna čokolada
- 1 mala žlica tamni rum
- 3 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Glazura
- 200 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Vodu, sol i margarin izrezan na listiće kuhajte dok ne uzavre. Smanjite temperaturu pa dodajte brašno. Brzo miješajte dok se smjesa ne sjedini. Odmah sklonite s vatre.
- Pustite da se malo ohladi pa u smjesu, stalno ručno miješajući, dodajte jedno po jedno jaje. Miješajte dok ne postane jednolična, sjajna zlatno-žuta smjesa.
- Lim prekrijte masnim papirom i još toplo tijesto pomoću vrećice za ukrašavanje oblikujte u štapiće. Pecite 20 min na 220°c.
- Za kremu u hladno mlijeko umiješajte šećer, žumanjke, brašno i razlomljenu čokoladu. Stavite na paru i, stalno miješajući, kuhajte dok se nadjev ne zgusne. Sklonite s pare i u još vrući nadjev umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pustite da se ohladi. U hladni nadjev umiješajte i tučeno slatko vrhnje te rum.
- Tom kremom napunite prerezane eklere, a gornji dio umočite u rastopljenu čokoladu.
Izvor Skuhatćute