Slasna tjestenina s povrćem koja priziva proljeće

Karolin Baitinger/Unsplash Tjestenina s povrćem - super jelo iz mikrovalne
Ovo jelo, kremasta tjestenina s povrćem, popularna pasta primavera, brzo je gotovo, a u njegovoj pripremi do izražaja će doći tvoja kreativnost - ovisno koju kombinaciju povrća odlučiš složiti
Vidi originalni članak

Tjestenina je najčešći odabir za ručak ili večeru preko tjedna i za to postoji dobar razlog – brzo je gotova, a uz nju paše gotovo sve, ovisno o tome što imaš kod kuće od namirnica. Tako je i s ovim receptom u koji ide povrće, odnosno obilje povrća, no sastav možeš prilagoditi svome ukusu ili onome što pronađeš u svojoj smočnici ili hladnjaku.

brzo i fino Brzinske penne s brokulom i sirom, recept Marthe Stewart

Odličan izbor je pečeno povrće budući da ono tim načinom pripreme (pečenjem, umjesto sotiranja) zadržava svoju hrskavost, a u kombinaciji s jednostavnim umakom s limunom i sirom postaje neodoljivo. Naziv jela – pasta primavera, odnosno proljetna tjestenina tu je kako bi nas podsjetilo da topliji dani dolaze, a s njima i obilje sezonskog mladog povrća koje također možeš uvrstiti u ovo jelo kad za to dođe vrijeme.

Ako želiš ovo jelo učiniti veganskim, to je vrlo jednostavno – samo parmezan i mlijeko/vrhnje zamijeni veganskim inačicama. Za ovo jelo, zajedno s pripremom i čišćenjem te sjeckanjem povrća, neće ti trebati više od 40 minuta, a  navedena količina dovoljna je za 4 osobe. Jedna porcija ima 560 kalorija.

hrana za utjehu Ovim kremastim špagetima nemoguće je odoljeti

za pola sata Brzi ručak ponedjeljkom: pikantni špageti s tunom

 

Posjeti Gastro.hr