Sočno i savršeno čudo: Torta Caprese

Thinkstock
Možda za pripremu torte Caprese ne treba puno vremena ili sastojaka, ali jednom kada ju probate, zaboravit ćete na sve ostale slastice - oduševite ukućane ovom jednostavnom delicijom!
Vidi originalni članak

Ovaj svevremenski klasik poznat je po tome što se priprema bez tradicionalnog bijelog brašna. Naime, priprema se s bademovim brašnom, odnosno, mljevenim bademima. Također, ono što je najbolje kod ove torte, jest to što je čokoladna. A samim time i vrlo sočna.

Torta Caprese: Čokoladna torta bez brašna za prste polizati

Stoga, ne preostaje vam ništa drugo nego pripremiti ovu sjajnu, sočnu i čokoladnu tortu!

Talijanska legenda Božićna verzija Caprese torte

Sastojci:

  • 125 g blanširanih badema
  • 125 g tamne čokolade
  • 125 g maslaca
  • 125 šećera
  • 3 jaja, odvojiti bjelanjke i žumanjke te ostaviti na sobnoj temperaturi

Priprema: 

  1. Namazati maslacem kalup promjera 20 cm
  2. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva
  3. Bademe samljeti u blenderu
  4. Čokoladu rastopiti na pari pa dodati maslac i miješati da se sjedine sastojci
  5. Dodati šećer i bademe
  6. Miješati da se smjesa malo rashladi pa dodati žumanjke i miješati da se sjedini
  7. Bjelanjke izmiksati u snijeg pa umiješati u smjesu čokolade i badema
  8. Preliti smjesu u kalup i peći oko 40 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
  9. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se sasvim ohladi pa posipati šećerom u prahu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr