gastro postao
Možda za pripremu torte Caprese ne treba puno vremena ili sastojaka, ali jednom kada ju probate, zaboravit ćete na sve ostale slastice -
oduševite ukućane ovom jednostavnom delicijom!
Ovaj svevremenski klasik poznat je po tome što se priprema bez tradicionalnog bijelog brašna. Naime, priprema se s bademovim brašnom, odnosno, mljevenim bademima. Također, ono što je najbolje kod ove torte, jest to što je čokoladna. A samim time i vrlo sočna.
Stoga, ne preostaje vam ništa drugo nego pripremiti ovu sjajnu, sočnu i čokoladnu tortu!
Sastojci:
- 125 g blanširanih badema
- 125 g tamne čokolade
- 125 g maslaca
- 125 šećera
- 3 jaja, odvojiti bjelanjke i žumanjke te ostaviti na sobnoj temperaturi
Priprema:
- Namazati maslacem kalup promjera 20 cm
- Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva
- Bademe samljeti u blenderu
- Čokoladu rastopiti na pari pa dodati maslac i miješati da se sjedine sastojci
- Dodati šećer i bademe
- Miješati da se smjesa malo rashladi pa dodati žumanjke i miješati da se sjedini
- Bjelanjke izmiksati u snijeg pa umiješati u smjesu čokolade i badema
- Preliti smjesu u kalup i peći oko 40 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
- Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se sasvim ohladi pa posipati šećerom u prahu.
Dobar tek!